Eläinfysioterapia

Eläinfysioterapian tavoitteena on tukea ja edistää eläimen liikkumista ja toimintakykyä. Tyypillisimmät eläinfysioterapian aiheet ovat erilaiset liikkumisen epäpuhtaudet, suorituskyvyn alentuminen, tuki- ja liikuntaelimistön vauriot ja niistä johtuvat kiputilat sekä leikkausten jälkeinen kuntoutus.

Eläinfysioterapian menetelmät koostuvat erilaisista manuaalisista ja fysikaalisista tekniikoista, ohjaamisesta sekä harjoitteluterapiasta. Tunnetuimpia fysioterapian menetelmiä ovat venyttelyt, pehmytkudoskäsittelyt, nivelmobilisaatiot, mekaaniset menetelmät eli fysikaaliset hoidot sekä terapeuttiset harjoitukset. Terapeuttisissa harjoituksissa tarkoin suunniteltujen ja kontrolloitujen harjoitteiden avulla parannetaan kuntoutujan fyysisiä ominaisuuksia, esimerkiksi koordinaatiota, asentotuntoa, lihasvoimaa tai kestävyyttä.

Eläinfysioterapia perustuu tieteelliseen tutkimukseen ja eläinfysioterapeutti tekee aina fysioterapeuttisen tutkimuksen minkä pohjalta tehdään kuntoutussuunnitelma.

Milloin tarvitaan eläinfysioterapiaa?

  • erilaisissa liikkumisen epäpuhtauksissa
  • tuki- ja liikuntaelinvaurioissa tai kiputiloissa
  • suoristuskyvyn alennuttua (urheilu-työ-metsästyskoirat sekä urheiluhevoset)
  • vammojen ja leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa
  • neurologisissa vaivoissa
  • urheilukoiran/hevosen fyysisen kunnon ylläpidossa

Sairaan eläimen kuntoutus edellyyttää aina eläinlääkärin tutkimusta. Tällä voimme varmistaa eläimen oikean hoiton ja terapiamuodon parhaan kuntoutustuloksen saavuttamiseksi.

IMG_9206

 

Mainokset